Θεραπείες

back 2

Προσθετική

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ

Η προσθετική είναι ο κλάδος της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την αποκατάσταση ελλειπόντων δοντιών.

Χωρίζεται σε ακίνητη προσθετική (στεφάνες & γέφυρες) και σε κινητή, δηλαδή μερικές και ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες).

Υπάρχει πληθώρα υλικών για την κατασκευή των προσθετικών εργασιών, παρέχοντας μας τη δυνατότητα να διαλέξουμε το κατάλληλότερο υλικό για κάθε ασθενή, ανάλογα με τις αισθητικές του απαιτήσεις και τις οικονομικές του δυνατότητες.

ΜΕΤΑΛΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΤΑΛΛΟΠΟΡΣΕΛΑΝΕΣ)

Είναι οι προσθετικές εργασίες που αποτελούνται από ένα μεταλλικό σκελετό, απόλυτα βιοσυμβατό με τους ιστούς της στοματικής κοιλότητας, που καλύπτεται εξωτερικά  από πορσελάνη (κεραμικό υλικό). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον οδοντικό φραγμό, αλλά κυρίως χρησιμοποιούνται στα πίσω δόντια. Μιμούνται τα φυσικά δόντια σε αισθητική, ως προς τη μορφολογία και το χρώμα, με αποτέλεσμα να μην διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ/ ΖΙΡΓΚΟΝΙΟ

Είναι οι αποκαταστάσεις που στερούνται την κλασική εσωτερική επένδυση από μέταλλο και αποτελούνται μόνο από κεραμικό (στρώσεις από πορσελάνη) ή από ζιργκονία και πορσελάνη. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι πως ο πυρήνας τους είναι διάφανος, οπότε διαπερνάται από το φως όπως και στο φυσικό δόντι, με αποτέλεσμα την υψηλή αισθητική απόδοση, ενώ επίσης είναι κατασκευασμένες από απόλυτα βιοσυμβατά υλικά. Οι ολοκεραμικές αποκαταστάσεις είναι η θεραπεία επιλογής σε περιπτώσεις όπου η αισθητική είναι υψίστης σημασίας.

ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (VALPLAST & VERTEX)

Τα θερμοπλαστικά υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ολικών και μερικών οδοντοστοιχιών. Είναι υποαλλεργικά υλικά με μεγάλη διάρκεια ζωής, εύκαμπτα και διαθέσιμα σε δέκα διαφορετικές αποχρώσεις για να προσομοιάζουν τα ούλα και το βλεννογόνο του ασθενούς, ώστε να μη φαίνεται ότι φοράει οδοντοστοιχίες.

Άλλες θεραπείες

back 2
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Θεραπείες Κλείστε Ραντεβού ΛΕΥΚΑΝΣΗΗ λεύκανση είναι η λιγότερο παρεμβατική αισθητική οδοντιατρική εργασία που μπορεί να αλλάξει το χρώμα του φυσικού δοντιού σε ανοιχτότερους τόνους και να εξασφαλίσει ένα φωτεινό χαμόγελο. Με τη λήψη αποτυπωμάτων στο οδοντιατρείο κατασκευάζονται εξατομικευμένοι διαφανείς νάρθηκες, τους οποίους ο ασθενής χρησιμοποιεί στο σπίτι του για την εφαρμογή του λευκαντικού υλικού, για …

κπφ

Θεραπείες Κλείστε Ραντεβού Η ενδοδοντία περιλαμβάνει τη διάγνωση και θεραπεία οδοντικών βλαβών πολφικής αιτιολογίας, λόγω εκτεταμένης καταστροφής των δοντιών από τερηδόνα. Ο πολφός του δοντιού είναι ο ιστός που βρίσκεται στο εσωτερικό τμήμα του δοντιού και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το νεύρο του, γι’αυτό μια οδοντική βλάβη που επηρεάζει τον πολφό του δοντιού συνοδεύεται συνήθως …