Θεραπείες

back 2

Περιοδοντολογία

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Περιοδοντολογία είναι ο τομέας της Οδοντιατρικής που ασχολείται με τις νόσους των περιοδοντικών ιστών,των ιστών δηλαδή που περιβάλλουν το δόντι. Οι ιστοί αυτοί είναι τα ούλα, το περιρρίζιο και το οστό και η υγεία τους είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία των δοντιών.

Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα είναι οι κύριες φλεγμονώδεις νόσοι των περιοδοντικών ιστών. Στην ουλίτιδα τα ούλα είναι εξέρυθρα, διογκωμένα και αιμορραγούν ενώ στην περιοδοντίτιδα συνυπάρχει και απώλεια οστού.

Η ουλίτιδα είναι πλήρως αναστρέψιμη με την κατάλληλη θεραπεία (αποτρύγωση δοντιών, γνωστή ως καθαρισμός δοντιών) ενώ αν αφεθεί αθεράπευτη μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα.

Η περιοδοντίτιδα χαρακτηρίζεται από απώλεια στηρικτικού οστού ποικίλης βαρύτητας και χρήζει άμεσης θεραπείας, που έχει ως στόχο την αποτροπή περαιτέρω απώλειας οστού και τη διατήρηση των δοντιών στο φραγμό.

Βασικό μας μέλημα είναι η σωστή εκπαίδευση και καθοδήγηση του ασθενούς μας στη διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής και στην πρόληψη των παραπάνω ασθενειών.

Άλλες θεραπείες

back 2